Keresés
Header Háttér

Webshark Blog

… jquery, ajax, design, psd, plugin, modul, web2, social, miegymás…

2014-01-250 komment

Hogyan érjük el a fiatalokat az Interneten? Snapchat?

Ki az új célközönség a Neten? Hát persze, hogy a fiatalok! Ők azok, akik már máshogyan használják a szolgáltatásokat és eszközöket, mint a 30-as 40-es korosztály. Így merült fel bennem, hogy hol és hogyan érhetjük el Őket!

snapchat

Egy könnyed hétvégi beszélgetésnek indult a szombat délután baráti körben, amikor is bedobtunk egy kérdés barátunk 18 éves Lányához, hogy figyelj, Te használsz Snapchat-et?

Válasz: Hát persze, az egész osztály használja! Nézd csak!

Elővette a mobilját, ahol is a kapcsolati lista olyan volt, mint az én teljes kontaktlistám!!! Tele volt a barátaival, osztálytársaival. Kiderült, hogy a Facebook már nem menő a fiatalok körében, az már nem cool, nem trú.

Miért? Azért, mert azt látja az osztályfőnök, a szülők és könnyen visszakereshető. Ezért Ők már más platformot használnak a kommunikációra és ez a Snapchat!

Mától én is használom, próbálgatom, ízlelem. Amikor telepítettem az alkalmazást és engedélyt adtam, hogy a névjegyeim között körbenézzen, meglepődtem! 4en használják a jelenleg 900-as kontaktlistámból. Elképesztő, nem?

Az, hogy ezen a platformon elérjük a fiatalokat, az még nem megoldott, mert oda hirdetni még egyelőre nem lehet, ezt még a Snapchat is csak tervezgeti. Igaz, hogy Zuckerberg meg akarta venni  3,5 MRD dollárért és nem adták… Persze, neki fáj, hogy nem a Facebookot használják és új utakat keres.

Evan Spiegel and Robert Murphy

Robert Murphy és Evan Spiegel – Ők állnak mögötte

Miért jó a Snapchat?

A megosztott képek, információk csak megadott ideig érhetőek el – ezt a felhasználó adja meg 1-10 másodperc között – utána minden infó törlődik – kép is, szöveg is. Az, hogy valóban törlődnek-e vita tárgyát képezi és Android eszközökre van is olyan App, amellyel visszaállíthatóak a képek, de ezt szerintem nem használják túl sokan.

Mi a lényeg?

El kell kezdeni egy más szemüveggel nézni a hálót és a fiatalokat megkérdezni, beszélgetni Velük, mert Ők a jövő!

Végszó: Kb 6 órája van a Snapchat a telefonomon és már van 10 kontaktom. Terjed…

Te használod a Snapchat-et, ismered?

Kategória: Social Media | Címke: , ,

Comments are closed.