Keresés
Header Háttér

Webshark Blog

… jquery, ajax, design, psd, plugin, modul, web2, social, miegymás…

2014-03-110 komment

Mobil applikáció HTML5, CSS3 és JavaScript használatával

Az Adobe PhoneGap Build felhő szolgáltatás lehetővé teszi, hogy egyszerűen és gyorsan készíts mobil alkalmazásokat Android-ra, BlackBerry-re, Windows Phone-ra, sőt még iOS rendszerű telefonra is. Köztudott, hogy iPhone alkalmazás fejlesztéséhez szükség van egy Mac-re, de az Adobe szolgáltatása ezt a feladatot is átveszi tőlünk.

A software-t eddig több, mint 1 millióan töltötték le, és 400 ezer fejlesztő használja.

Alkalmazásunkat különböző pluginekkel tudjuk „felturbózni”. Az Adobe ehhez nem sokat tesz hozzá, nagyjából 15 alapvető funkció érhető el. Az akkumulátor státusz, a telefon kamerája, névjegyzék mellett talán a leghasznosabb lehet a Geolocation, aminek a segítségével telefonunk pontos pozícióját tudjuk meghatározni.

Phonegap

Ezek mellet a felhasználók által írt pluginek is a rendelkezésünkre állnak. Itt már találunk értékesebb funkciókat is, amit nagyon egyszerűen implementálhatunk alkalmazásunkba. Push üzenetek küldése, Facebook összekötés, Google Maps útvonaltervezés, stb…

A program jelenleg 3.3.0-ás verziónál tart, ami már támogatja az Android 4.4-es KitKat software-t is. Viszont nem támogatja tovább a Symbian-t és a BlackBerry-t sem. Egy egyszerű regisztrációval, már használhatjuk is. Ingyenes, nyílt forráskódú, a megkötés csak annyi, hogy egyszerre csak 1 alkalmazást „fordíthatunk” és tárolhatunk. Havi 10 dollárért pedig 25 saját alkalmazásunk lehet.

További információ: http://www.phonegap.com

Kérdésed van? Tedd fel hozzászólásban, igyekszünk segíteni!

Hasznos volt a bejegyzés? Lájkolj, vagy +1. Köszönjük!

Comments are closed.

kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet