Keresés
Header Háttér

Webshark Blog

… jquery, ajax, design, psd, plugin, modul, web2, social, miegymás…

2014-03-150 komment

Képzelt riport az internet közszereplőivel

A megjelenés az élet minden területén fontos. Az aktuális trend mindig meghatározza a többség ízlését és bírálatát, de vajon rossz-e valami, csak azért, mert már nem trend?

Megkérdeztem az internet néhány ismert közszereplőjét, hogyan érzik magukat, hogyan tudnak alkalmazkodni az aktuális helyzethez és mit gondolnak a jelenlegi trendekről.

Nem volt könnyű őket összehozni, mivel a kezdetektől feszül köztük némi ellentét, sok mindenben különböznek, ahogyan a véleményük is. Sajnos Lady Responsive és Mr. 980fix nem tudtak eljönni, éppen egy szakmai vitán vesznek részt, azonban másik két vendégem képviseli őket, hiszen a munkában szinte egy-egy párt alkotnak.

Tehát Miss Skeuomorph és Flat boy a stúdióban!

riport_img

 

Köszöntelek Titeket! Hogyan érzitek magatokat az idei évben?

Miss Skeuomorph: Üdvözöllek! Nos, úgy érzem, ez az év nem az én évem lesz. Valami történt a közönséggel, és a csodálóim száma erősen megfogyatkozott, bár azért még vannak, akik megcsodálnak és akik igénylik a fellépéseimet.

Flat boy: Szia! Remekül vagyok, köszi! Minden a terveim szerint alakul, roham léptekben nő a népszerűségem, és a rajongótáborom. Már a tavalyi évben sem volt okom panaszra, a sikereim gyorsan terjedtek, és egyre nagyobb nyilvánosságot kaptam.

Mit gondoltok, mennyire lesz tartós, vagy éppen múló ez a helyzet?

Miss Skeuomorph: Szerintem ez az egész csak szalmaláng életű lesz. Kizártnak tartom, hogy leválthatna a világban valami egy olyat, aminek csak a töredéke látványban. A pompa, csillogás, ragyogás mindig az életünk része lesz és igényli azt a szemünk. Ez most egy aktuális divat, ami elmúlik majd, ahogyan a többi is és akkor visszatérek én még nagyobb pompában.

Flat boy: Ahogyan azt mindenki láthatja, a közönségnek az kell, amit én nyújtok. Ezzel mindenki könnyen azonosulhat: kevés sallang a megjelenésben, nagyobb koncentráltság a tartalomban. Ahogyan mondani szokták: „Nem a külcsín, hanem a belbecs, ami számít.” 🙂 Szerintem minden ami eddig volt, annak már leáldozóban van. Ez egy új korszak, ha elfogadjuk, ha nem!

Mi a véleményetek a megjelenésről, a divatról magatokat és másokat illetően?

Miss Skeuomorph: Imádom az igényes divatot, a csillogást, a ragyogást. Úgy gondolom, a külső alapján ítélnek meg minket, hát nyűgözzünk le mindenkit a megjelenésünkkel. Azt gondolom, ha valaki felölt magára 2-3 színt, mindene élére vasalt, semmi ékszer, semmi kiegészítő, az nagyon sivár. Engem taszít ez a látvány. De sajnos úgy tűnik, ez most egy olyan periódus lesz, amikor a megjelenésre nem fektetnek az emberek akkora hangsúlyt. De kivárom újra az én időmet! Idézhetnék egy klasszikust: „Visszatérek!” 🙂

Flat boy: Természetesen számomra is fontos a megjelenés. Én a rendezett, tiszta külsőt szeretem, a kevés bizsut és csillogást. Szerintem ez nagyon pozitív hatást kelt, bizalmat és közvetlenséget sugároz az emberek felé. A túl sok cicoma olyan, mintha valamit el akarnánk rejteni mögé. Én nem kertelek, tisztán világosan közlök mindent, és ezt igyekszem a megjelenésemmel is azonnal tudatni.

Mennyire tartjátok fontosnak a különböző médiákon, platformokon való megjelenést?

Miss Skeuomorph: Én nem szerepelek, nem is igazán szerepeltem túl sok platformon, anélkül is elértem a közönségemet. Mr. 980fix-szel rengeteg helyen megfordultunk, amíg meg nem jelentek az újabb médiák. Az én megjelenésemmel nem is lehet minden médiában érvényesülni igazán, nem tudok kibontakozni ott, ahol nincsen elég tér számomra. A minőségi látvány megmutatásához hely kell.

Flat boy: Mindenhol megjelenek szívesen, akár a legkisebb médiában is. Szeretem a különböző platformokon való szereplést, a változatosságot, így meg tudom mutatni, hogy milyen könnyen alkalmazkodom az élet minden helyzetéhez. Ebben nagyon sokat segít nekem Lady Responsive, akivel napi szinten tartjuk a kapcsolatot, és igyekszünk a legtöbb projektet közösen készíteni.

Egy utolsó gyors kérdés. Mit gondoltok, tudnátok-e valami produkciót közösen készíteni?

Miss Skeuomorph: Nem tartom valószínűnek. Nem tudom, miben lenne több a produkció, ha Flat boy is benne lenne.

Flat boy: Nos én esetleg vevő lettem volna a későbbiekben egy közös projektre, de az iménti válasz után ezt már kétszer is meggondolom. 🙂

Meglátjuk! Én azért remélem, hogy sikerül egy kicsit közelítenetek egymás felé, és lesznek közös produkciók is.

Köszönöm, hogy itt voltatok!
Várom az új műveiteket!
Sziasztok!

Comments are closed.

kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet