Keresés
Header Háttér

Webshark Blog

… jquery, ajax, design, psd, plugin, modul, web2, social, miegymás…

2014-01-250 komment

Hogyan érjük el a fiatalokat az Interneten? Snapchat?

Ki az új célközönség a Neten? Hát persze, hogy a fiatalok! Ők azok, akik már máshogyan használják a szolgáltatásokat és eszközöket, mint a 30-as 40-es korosztály. Így merült fel bennem, hogy hol és hogyan érhetjük el Őket!

snapchat

Egy könnyed hétvégi beszélgetésnek indult a szombat délután baráti körben, amikor is bedobtunk egy kérdés barátunk 18 éves Lányához, hogy figyelj, Te használsz Snapchat-et?

Válasz: Hát persze, az egész osztály használja! Nézd csak!

Elővette a mobilját, ahol is a kapcsolati lista olyan volt, mint az én teljes kontaktlistám!!! Tele volt a barátaival, osztálytársaival. Kiderült, hogy a Facebook már nem menő a fiatalok körében, az már nem cool, nem trú.

Miért? Azért, mert azt látja az osztályfőnök, a szülők és könnyen visszakereshető. Ezért Ők már más platformot használnak a kommunikációra és ez a Snapchat!

Mától én is használom, próbálgatom, ízlelem. Amikor telepítettem az alkalmazást és engedélyt adtam, hogy a névjegyeim között körbenézzen, meglepődtem! 4en használják a jelenleg 900-as kontaktlistámból. Elképesztő, nem?

Az, hogy ezen a platformon elérjük a fiatalokat, az még nem megoldott, mert oda hirdetni még egyelőre nem lehet, ezt még a Snapchat is csak tervezgeti. Igaz, hogy Zuckerberg meg akarta venni  3,5 MRD dollárért és nem adták… Persze, neki fáj, hogy nem a Facebookot használják és új utakat keres.

Evan Spiegel and Robert Murphy

Robert Murphy és Evan Spiegel – Ők állnak mögötte

Miért jó a Snapchat?

A megosztott képek, információk csak megadott ideig érhetőek el – ezt a felhasználó adja meg 1-10 másodperc között – utána minden infó törlődik – kép is, szöveg is. Az, hogy valóban törlődnek-e vita tárgyát képezi és Android eszközökre van is olyan App, amellyel visszaállíthatóak a képek, de ezt szerintem nem használják túl sokan.

Mi a lényeg?

El kell kezdeni egy más szemüveggel nézni a hálót és a fiatalokat megkérdezni, beszélgetni Velük, mert Ők a jövő!

Végszó: Kb 6 órája van a Snapchat a telefonomon és már van 10 kontaktom. Terjed…

Te használod a Snapchat-et, ismered?

Kategória: Social Media | Címke: , ,

Comments are closed.

kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet