Keresés
Header Háttér

Webshark Blog

… jquery, ajax, design, psd, plugin, modul, web2, social, miegymás…

2014-03-110 komment

Mobil applikáció HTML5, CSS3 és JavaScript használatával

Az Adobe PhoneGap Build felhő szolgáltatás lehetővé teszi, hogy egyszerűen és gyorsan készíts mobil alkalmazásokat Android-ra, BlackBerry-re, Windows Phone-ra, sőt még iOS rendszerű telefonra is. Köztudott, hogy iPhone alkalmazás fejlesztéséhez szükség van egy Mac-re, de az Adobe szolgáltatása ezt a feladatot is átveszi tőlünk.

A software-t eddig több, mint 1 millióan töltötték le, és 400 ezer fejlesztő használja.

Alkalmazásunkat különböző pluginekkel tudjuk „felturbózni”. Az Adobe ehhez nem sokat tesz hozzá, nagyjából 15 alapvető funkció érhető el. Az akkumulátor státusz, a telefon kamerája, névjegyzék mellett talán a leghasznosabb lehet a Geolocation, aminek a segítségével telefonunk pontos pozícióját tudjuk meghatározni.

Phonegap

Ezek mellet a felhasználók által írt pluginek is a rendelkezésünkre állnak. Itt már találunk értékesebb funkciókat is, amit nagyon egyszerűen implementálhatunk alkalmazásunkba. Push üzenetek küldése, Facebook összekötés, Google Maps útvonaltervezés, stb…

A program jelenleg 3.3.0-ás verziónál tart, ami már támogatja az Android 4.4-es KitKat software-t is. Viszont nem támogatja tovább a Symbian-t és a BlackBerry-t sem. Egy egyszerű regisztrációval, már használhatjuk is. Ingyenes, nyílt forráskódú, a megkötés csak annyi, hogy egyszerre csak 1 alkalmazást „fordíthatunk” és tárolhatunk. Havi 10 dollárért pedig 25 saját alkalmazásunk lehet.

További információ: http://www.phonegap.com

Kérdésed van? Tedd fel hozzászólásban, igyekszünk segíteni!

Hasznos volt a bejegyzés? Lájkolj, vagy +1. Köszönjük!

Comments are closed.