Keresés
Header Háttér

Webshark Blog

… jquery, ajax, design, psd, plugin, modul, web2, social, miegymás…

2014-03-150 komment

Képzelt riport az internet közszereplőivel

A megjelenés az élet minden területén fontos. Az aktuális trend mindig meghatározza a többség ízlését és bírálatát, de vajon rossz-e valami, csak azért, mert már nem trend?

Megkérdeztem az internet néhány ismert közszereplőjét, hogyan érzik magukat, hogyan tudnak alkalmazkodni az aktuális helyzethez és mit gondolnak a jelenlegi trendekről.

Nem volt könnyű őket összehozni, mivel a kezdetektől feszül köztük némi ellentét, sok mindenben különböznek, ahogyan a véleményük is. Sajnos Lady Responsive és Mr. 980fix nem tudtak eljönni, éppen egy szakmai vitán vesznek részt, azonban másik két vendégem képviseli őket, hiszen a munkában szinte egy-egy párt alkotnak.

Tehát Miss Skeuomorph és Flat boy a stúdióban!

riport_img

 

Köszöntelek Titeket! Hogyan érzitek magatokat az idei évben?

Miss Skeuomorph: Üdvözöllek! Nos, úgy érzem, ez az év nem az én évem lesz. Valami történt a közönséggel, és a csodálóim száma erősen megfogyatkozott, bár azért még vannak, akik megcsodálnak és akik igénylik a fellépéseimet.

Flat boy: Szia! Remekül vagyok, köszi! Minden a terveim szerint alakul, roham léptekben nő a népszerűségem, és a rajongótáborom. Már a tavalyi évben sem volt okom panaszra, a sikereim gyorsan terjedtek, és egyre nagyobb nyilvánosságot kaptam.

Mit gondoltok, mennyire lesz tartós, vagy éppen múló ez a helyzet?

Miss Skeuomorph: Szerintem ez az egész csak szalmaláng életű lesz. Kizártnak tartom, hogy leválthatna a világban valami egy olyat, aminek csak a töredéke látványban. A pompa, csillogás, ragyogás mindig az életünk része lesz és igényli azt a szemünk. Ez most egy aktuális divat, ami elmúlik majd, ahogyan a többi is és akkor visszatérek én még nagyobb pompában.

Flat boy: Ahogyan azt mindenki láthatja, a közönségnek az kell, amit én nyújtok. Ezzel mindenki könnyen azonosulhat: kevés sallang a megjelenésben, nagyobb koncentráltság a tartalomban. Ahogyan mondani szokták: “Nem a külcsín, hanem a belbecs, ami számít.” 🙂 Szerintem minden ami eddig volt, annak már leáldozóban van. Ez egy új korszak, ha elfogadjuk, ha nem!

Mi a véleményetek a megjelenésről, a divatról magatokat és másokat illetően?

Miss Skeuomorph: Imádom az igényes divatot, a csillogást, a ragyogást. Úgy gondolom, a külső alapján ítélnek meg minket, hát nyűgözzünk le mindenkit a megjelenésünkkel. Azt gondolom, ha valaki felölt magára 2-3 színt, mindene élére vasalt, semmi ékszer, semmi kiegészítő, az nagyon sivár. Engem taszít ez a látvány. De sajnos úgy tűnik, ez most egy olyan periódus lesz, amikor a megjelenésre nem fektetnek az emberek akkora hangsúlyt. De kivárom újra az én időmet! Idézhetnék egy klasszikust: “Visszatérek!” 🙂

Flat boy: Természetesen számomra is fontos a megjelenés. Én a rendezett, tiszta külsőt szeretem, a kevés bizsut és csillogást. Szerintem ez nagyon pozitív hatást kelt, bizalmat és közvetlenséget sugároz az emberek felé. A túl sok cicoma olyan, mintha valamit el akarnánk rejteni mögé. Én nem kertelek, tisztán világosan közlök mindent, és ezt igyekszem a megjelenésemmel is azonnal tudatni.

Mennyire tartjátok fontosnak a különböző médiákon, platformokon való megjelenést?

Miss Skeuomorph: Én nem szerepelek, nem is igazán szerepeltem túl sok platformon, anélkül is elértem a közönségemet. Mr. 980fix-szel rengeteg helyen megfordultunk, amíg meg nem jelentek az újabb médiák. Az én megjelenésemmel nem is lehet minden médiában érvényesülni igazán, nem tudok kibontakozni ott, ahol nincsen elég tér számomra. A minőségi látvány megmutatásához hely kell.

Flat boy: Mindenhol megjelenek szívesen, akár a legkisebb médiában is. Szeretem a különböző platformokon való szereplést, a változatosságot, így meg tudom mutatni, hogy milyen könnyen alkalmazkodom az élet minden helyzetéhez. Ebben nagyon sokat segít nekem Lady Responsive, akivel napi szinten tartjuk a kapcsolatot, és igyekszünk a legtöbb projektet közösen készíteni.

Egy utolsó gyors kérdés. Mit gondoltok, tudnátok-e valami produkciót közösen készíteni?

Miss Skeuomorph: Nem tartom valószínűnek. Nem tudom, miben lenne több a produkció, ha Flat boy is benne lenne.

Flat boy: Nos én esetleg vevő lettem volna a későbbiekben egy közös projektre, de az iménti válasz után ezt már kétszer is meggondolom. 🙂

Meglátjuk! Én azért remélem, hogy sikerül egy kicsit közelítenetek egymás felé, és lesznek közös produkciók is.

Köszönöm, hogy itt voltatok!
Várom az új műveiteket!
Sziasztok!

Comments are closed.